Koelsysteem

Door de waterkoeling in onze armaturen sparen we energie in de AHU (air handling unit). Omdat de lucht in de indoor farm minder snel opwarmt, kan de luchtcirculatie verminderd worden en hierdoor kan de lucht in de AHU verder terug gekoeld worden. Er wordt dan meer vocht onttrokken uit de lucht, met minder energie.

Groeiende planten gebruiken veel energie. Dat doen ze omdat ze vocht moeten verdampen. De planten vereisen een bepaalde luchtvochtigheid en een bepaalde temperatuur. Iedere teler heeft zijn eigen specifieke waarden.

We nemen de warmte bij de verlichting weg!

Door onze koelere armaturen te gebruiken in indoor farms, zorgen wij ervoor dat de klimaatbeheersing nauwelijks rekening hoeft te houden met de warmte die van de lichtarmaturen af komt. Deze temperatuur kan namelijk afgesteld worden naar de ideale temperatuur en de wensen van de teler.

Omdat de armaturen nauwelijks warmte meer afgeven, zal de indoor farm minder snel opwarmen en kan de luchtcirculatie vertraagd worden.

Dit heeft twee grote voordelen:

  1. Minder energie verbruik in AHU
  2. Minder energie verbruik door minder lucht verplaatsing

Een vertraagde luchtcirculatie zorgt ervoor dat er in de AHU met een kouder dauwpunt gewerkt kan worden om vocht uit de lucht te onttrekken. Dus, minder energie door een koudere temperatuur en dus minder kg lucht en minder energie door minder lucht verplaatsing.

Voor meer uitleg over dit proces en waarom dit een energiezuiniger proces is, neem contact met ons op. Wij kunnen het u tot op de puntjes uitleggen.

Meer info: